Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 7 a Windows 8

DjSkOrPiOn88

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam z góry mówię że nie wiedziałem gdzie umieścić ten temat i tu mam wielką prośbę ,

Mianowicie we wtorek zakupuje nowy komputer parametry już są ustalone ale nie mogę zdecydować się na wersję systemu ,

domyślnie komputer ma win 8.

I tak .. Słyszałem o wielu wadach systemu windows 8 mianowcie pulpit METRO , programy typu WinRAR nie mogą być inne jak tylko zakupione *uniemożliwia zcrackowania wersji* i podobno windows 8 strasznie **truje dupę** tymi ustawieniami na tablety itp.

I tu pytanko, niech ktoś opowie o windowsie 8 (najlepiej ktoś kto już miał okazje porównać).

Nie jestem typem gracza który wydaje po 200 zł na grę i tu pytanie czy na win 8 wykrywa nielegalne oprogramowania itp ?

Zapraszam do wypowiedzi ! :D

sygna2.png
Opublikowano

1. Winrar działa normalnie

2. na laptopie wkurza to, że jak dotne touchpada za mocno to robi się coś takiego:

http://i.imgur.com/GQuFOkL.png

poza tym nie mam innych zastrzeżen

3. Wyłącz SmartScreen i to wszystko, niczego nie wykrywa

Opublikowano

Cześć !

Byłem szczęśliwym posiadaczem Windows'a 7 i od razu po wyjściu windowsa 8 zadecydowałem o zakup nowego sprzętu.Na promocji kupiłem złożony komputer[wszystko oryginał] ale byłem podenerwowany do do systemu OS,którym był win8.

Ale okazało się,że tak na prawdę windows 8 jest miły w użyciu jeżeli przeszkadza ci brak paska zdań to pobierz Classic Start Menu.Szybka poczta,jak i przechowywanie plików w chumrze jest spoko sprawą.

Wszystko działa tak jak na 7,nie przejmuj się o gry ( dużo osób mówi,że gra im nie podchodzi na win8 a na win7 wszystko gra,to bujdy ).

Na prawdę wybierz win8,będziesz zadowolony.

a co do Venti'ego ... wystarczy tydzień i jesteś w niebie,nie ma co tu trudnego do zrozumienia pewnie brak paska zdań ci przeszkadza jak każdemu ale ja pobrałem program classic start menu i dysponuje paskiem :D

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

To zależy od upodobań, ale według mnie W8 jest dobry na tablety i inne, dotykowe urządzenia przenośne, a nie na stacjonarny komputer. Może byłoby to sprawdzone przy dotykowych monitorach, ale jak dla mnie W7 bije na głowę swojego kolegę i ja na pewno nie zdecydowałabym się na ósemkę.

Opublikowano

do obslugi pulpitu trzeba się przyzwyczaić bo ósemka dobra na np tablety.

dużo aplikacji jest w specjalnym wydaniu np GG pod ósemke jest nieco inne np jeśli chodzi o powiadomienia. gg z 7 nie pokazuje na pulpucie powiadomień. ja bym ósemki nie wybral bo podobno na początku smiga w miare a później pożera tylko co raz więcej ramu i zwalnia

Opublikowano

windows8 polecam, jest duzo lepszy od 7, metro ulatwia prace, na 2 monitorach pracuje sie wysmienicie, ani jednego bluescreena od grudnia bodajze, wszystko na win8 dziala jak powinno, a nawet lepiej niz 7, dokladnie, to posiadam pirata, i na win7 wywzlalo mi komunikat, a win8? aktualizuje i nic haha :D pirackie programy dzialaja wszystkie, nawet czity specjlnie pod win xp napisane mi dzialaja, i co dziwne, win8 smiga szybciej mi, duzo, niz 7, i mam wiecej fps w grach, a co do tego, ze on jest pod dotykowe, hmm, tak, ale pracuje sie na nim tak samo wygofnie na normalnym pc, nie sluchaj luzi, bierz 8 i sie ciesz :D niedlugo ma wyjsc aktu do win8 z nowymi featurami, zapowiada sie ciekawie

Opublikowano

Posiadam i uważam, że poza XP to najlepszy system.

Łatwy, wiele opcji, bardzo szybki, mam dużo "nielegalnych" programów i nic się nie dzieje.

Oczywiście WinRaR śmiga.

Co do pulpitu metro to u mnie wygląda to tak:

http://prntscr.com/11ikx7

Klikasz pulpit i masz normalny pulpit.

System polecam.

Opublikowano

Posiadam i uważam, że poza XP to najlepszy system.

Łatwy, wiele opcji, bardzo szybki, mam dużo "nielegalnych" programów i nic się nie dzieje.

Oczywiście WinRaR śmiga.

Co do pulpitu metro to u mnie wygląda to tak:

http://prntscr.com/11ikx7

Klikasz pulpit i masz normalny pulpit.

System polecam.

Cześć jak zrobiłeś to tło,bo ja mam słabe? pomożesz xD

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Pasjonat
Opublikowano

Win 8 słaby, lepszy 7. W ogóle to jakieś wszystko porąbane jest, tak samo na komórkach - jak kolega miał telefon z ósemką to się połapać nie umiał i go w końcu oddał xD

np. znam osoby, które na Win 8 miały takie problemy, że im starsze/ słabsze gry nie działały, np. typowi na Windowsie 8 Metin2 nie działał.

7ba4ef2746a62.png

Opublikowano

Win 8 słaby, lepszy 7. W ogóle to jakieś wszystko porąbane jest, tak samo na komórkach - jak kolega miał telefon z ósemką to się połapać nie umiał i go w końcu oddał xD

np. znam osoby, które na Win 8 miały takie problemy, że im starsze/ słabsze gry nie działały, np. typowi na Windowsie 8 Metin2 nie działał.

Metin2 fix - uruchom ze zgodnością XP.

U mnie wszystkie gry działają, klasyki typu Stalker czy Renegade.

Opublikowano

O matko tyle wypowiedzi a tak zróżnicowanych nadal nie mam pojęcia co wybrać ! Szczerze myśłałem że bedzie ostry hejt na win 8 :D

sygna2.png
Opublikowano

Witaj,

Panie DjSkOrPiOn88,

Nie czytaj i nie wierz w głupoty którzy niektórzy piszą, wszystko na windows 8 działa poprawnie i owy system działa o wiele lepiej niż windows 7.

Posiadam windows 8 od pół roku i nie zamienił bym go na żaden inny no chyba że na kolejną wersje, ludzie piszą że metro które posiada windows 8 nadaje się tylko na dotykowe ekrany, lecz to nie prawda ja czasem korzystam z niego bo bardzo szybko się wyszukuje rózne przydatne rzeczy dzięki niemu, lecz jesli nie chcesz nie musisz z niego krozystac.

Co do gier i programów to nie spotkałem jeszcze żadnego który by nie działał na nim jak należy ; ) Bierz windows 8 a nie pożałujesz.

Pytaj o co chcesz na temat tego windowsa a chętnie odpowiem.

Opublikowano

Powiedz mi a co do nagrywania frapsem z gier albo renderingu w programach typu Sony Vegas ?

A takie inne pytanko procek do tego komputera bedzie i7 i tam jest coś takiego (2,2 GHz , 3,5 GHz TURBO)

I co oznacza te TURBO czy dobrze rozumiem że normalnie będzie pracować tylko 2,2 GHz jeżeli nic nie włącze w ustawieniach czy jak ?

sygna2.png
Opublikowano

Z tego co czytałem na internecie to dzięki windows 8 niektórym przybyło około 9 fps, lecz nie powiem ci w 100% ponieważ ja używam Actiona, lecz fraps czy sony vegas działają bez zarzutu ;)

Intel Turbo Boost - technologia firmy Intel, która automatycznie zwiększa taktowanie procesora, gdy komputerowi potrzebna jest wyższa prędkość obliczeniowa.

WIkipedia.

Opublikowano

Ja po zainstalowaniu Win8 nie byłem przekonany.

Na początku dużo rzeczy mnie denerwowało. Taki jakiś inny, trudniejszy

Ale posiedziałem trochę na ósemce, i jestem zadowolony.

Parę fajnych bajerów tu jest.

A chmura jest bardzo fajna ^^

WinRar chodzi normalnie -.- kto Ci takich głupot naopowiadał

1373369406-U138092.png

Opublikowano

Już sam nie mam pojęcia.

Pyt. skąd wzieła się opinia żę nie można mieć zcrackowanych rzeczy na win 8 bo wykrywa i każe zakupić ? Z tego co wypisaliście wynika że nie ma problemu ..

sygna2.png
Opublikowano

Jakiś pojeb napisał.

Napisze, że nie słuchaj idiotów, którzy piszą ze win8 jest do dupy itp... Na nowy pc winn8 jest wręcz idealny. U mnie start systemu to kilka sek. wszystkie programy działaja, ogólnie polecam, ma dużo fajnych funkcji ;)

Opublikowano

Bo słuchasz dzieci którzy zainstalowali se spiraconego windows 8 zobaczyli że jest metro i stwierdzili że to tylko na dotykowe i odinstalowali.

Zainstalowałem windowsa 8 na dysku ssd,

I komputer uruchamia sie dokładnie w 9 sekund, a programy wszystkie np skype, gg, steam które załączają mi sie przy starcie w max 5-9 sekund

Opublikowano

Jedyny co będę miał na tym windowsie legalnie to windows dlatego nie wiem na co się *kur** zdecydować wszystkie gry programy itp osobiście mam scrackowane

a XisD bierz to pod uwagę że sądzę że raczej masz wszystko kupione a ja na tym kompie bd chciał mieć większość rzeczy z neta o ile wiesz o co mi chodzi ..

sygna2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...